Geslaagd EduKidsLab OverBetuwe

Afgelopen week hebben 5 groepen van basisscholen uit de gemeente OverBetuwe deelgenomen aan het gezamenlijke EduKidsLab van Marant EduService en NME OverBetuwe. Het circuit over onderzoekend en ontdekkend leren vond plaats op Landerij de Park in Elst.

Hoe maak je een stevig bouwwerk van stokken en elastiek, hoe bestuur je een robot, hoe ziet een pauwenveer er van dichtbij uit, hoe maak je een werkende stroomkring, hoe werkt een hefboom, waar zitten je organen en hoe heten ze? Zomaar een aantal vragen en problemen waar kinderen mee geconfronteerd werden. De kinderen gingen enthousiast langs de 8 onderdelen en hadden nog wel veel langer willen werken met de uitdagende materialen. Iedere leerling had wel weer een eigen favoriete opdracht. Zo konden ze allemaal met hun eigen talentontwikkeling aan de slag. De begeleiding was in handen van de medewerkers van NME Overbetuwe en Marant, maar ook de vrijwilligers van Landerij de Park hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Albert Heijn Elst had limonade en appels gesponsord en de activiteit is mogelijk gemaakt door subsidie van het KWTG.