Samenvatting collegetour

Woensdag 5 februari organiseerden de HAN Academie Educatie, het Techniekpact en het KWTG gezamenlijk een collegetour. Astronaut André Kuipers was hoofdgast en verzorgde samen met journalist Sander Koenen een lezing over de wereld van ruimtevaart, wetenschap en technologie. Leerkracht Simon Duijnstée van basisschool De Buut uit Nijmegen: “André liet met voorbeelden uit de praktijk zien hoe makkelijk je met W&T aan de slag kunt. De drempel waar veel leerkrachten tegenaanlopen, bestaat eigenlijk helemaal niet.” Na de lezing bezochten de aanwezigen workshops waarin ze handvatten kregen om met de opgedane kennis in de eigen lessen aan de slag te gaan.


De ruim 300 aanwezigen bestonden uit studenten en hun mentoren (de begeleidende leerkracht van de opleidingsschool). Er is bewust voor deze combinatiegroep gekozen omdat opleiding en praktijk zo samen aan de toekomst van W&T kan werken. De belangrijkste les die zij van André Kuipers meekregen: “Ga samen met de leerlingen op onderzoek uit. Als leerkracht hoef je echt niet alles zelf te weten.” 


Wil je meer weten over hoe Simon in zijn klas met W&T werkt? En waarom ook voor hem de combinatie van opleiding en praktijk zo belangrijk is? Houd dan deze site in de gaten. Er volgt snel een verhaal vol inspiratie!
Lees ook het verslag van de HAN en van het Techniekpact