170 leerlingen aan de slag met hun eigen talent tijdens EduKidsLab

Afgelopen week namen zes groepen van vier basisscholen uit de gemeente OverBetuwe deel aan het gezamenlijke EduKidsLab van Marant EduService en NME OverBetuwe. Het circuit over onderzoekend en ontdekkend leren vond plaats op de Lammerts van Buerenschool in Zetten.

Vragen en problemen waar de kinderen mee geconfronteerd werden varieerden van ‘Hoe maak je een stevig bouwwerk van stokken en elastiek?’ en ‘Hoe bestuur je een robot?’ tot ‘Welke uitvindingen zijn afgekeken van de natuur?’, ‘Hoe werkt luchtdruk?’, ‘Hoe maak je een werkende stroomkring?’ en ‘Waar zitten je organen en hoe heten ze?’

Groep 5/6 van basisschool St.Willibrordus had de eer om als eerste deel te nemen aan het circuit. De kinderen gingen enthousiast langs de zes onderdelen en wilden nog veel langer werken met de uitdagende materialen. Van alle 170 leerlingen had iedere leerling een eigen favoriete opdracht. Zo konden ze allemaal met hun eigen talentontwikkeling aan de slag.

De begeleiding was in handen van de medewerkers van NME en Marant, maar ook de vrijwilligers van CNME Hemmen hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Dit EduKidsLab is mogelijk gemaakt door subsidie van het KWTG.