500 basisschoolleerlingen beleven techniek tijdens jaarlijks Tech-Event

Het Corlaer College in Nijkerk organiseert jaarlijks in samenwerking met het KWTG het Tech-Event, een evenement waarbij vijfhonderd kinderen uit groep 7 kennismaken met de nieuwste technologie. Presentatrice Rachel Rosier, bekend van o.a. programma’s als Checkpoint en Topdocs, opende afgelopen editie het programma met een Tech-wedstrijd tussen jongens en meisjes. Na deze aftrap gaf de wethouder van de gemeente Nijkerk het startsein voor de workshops, de interactieve bedrijvenmarkt en een bezoek aan de OTIB Technobiel (een mobiele experimenteerruimte).

Workshops  

Tijdens de workshops gingen leerlingen actief aan de slag met techniek. Ze maakten een weerstation of een draw-robot en programmeerden een robotauto. Het enthousiasme van de kinderen inspireerde de leerkrachten om ook in de klas wat met techniek te gaan doen.

Bedrijvenmarkt

300Het Corlaer College vormt samen met bedrijven en instellingen uit de regio het Partnerschap Tech Nijkerk. Partners uit dit samenwerkingsverband waren bij het Tech-Event aanwezig om kinderen techniek te laten beleven. Zo konden leerlingen kennismaken met technologische ontwikkelingen als 3D-printen (uit afval!), Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en robotisering. De gelegde verbinding tussen de kinderen en de bedrijven blijft bestaan, want de aanwezige organisaties bieden voor het voortgezet onderwijs ook stageplaatsen aan, verzorgen excursies en leerlingen kunnen als keuzevak lesopdrachten bij deze bedrijven uitvoeren.

KWTG

Het KWTG was in 2019 voor het derde jaar bij de organisatie van het Tech-Event betrokken. Albert Oving, KWTG: “We delen onze kennis en adviseren zo de organisatie, leggen contact met scholen, bestuurders en juryleden en ondersteunen op financieel vlak. Het is onze gezamenlijke ambitie om door middel van het Tech-Event leerlingen en leerkrachten enthousiast te maken voor techniek én een duurzame samenwerking tussen basisscholen en de technische partners te ontwikkelen. Zodat zij elkaar nu en in de toekomst weten te vinden.”

Bekijk hier een videoverslag van het Tech-Event.