Ben jij er klaar voor?

2020 is HET jaar waarin alle basisscholen in Nederland wetenschap & technologie (W&T) moeten geven aan hun leerlingen. Want goed wetenschap- en technologieonderwijs draagt bij aan talentontwikkeling en ontwikkelt spelenderwijs precies de vaardigheden die in deze tijd nodig zijn. Lang niet alle scholen zijn daar klaar voor. Daarom lanceren we de campagne Ben jij er klaar voor? In de campagne staat de W&T-checklist centraal. Met de checklist ontdek je als leraar stapsgewijs waar jouw school staat met W&T. Ook krijg je handvatten om kinderen onderzoekend en ontwerpend te laten leren.


Wetenschap & technologie in de klas
In de provincie Gelderland wonen zo’n 200.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Zij vormen samen een onvoorstelbare schat aan talent en ontwikkelkracht. Wetenschap- en technologieonderwijs stimuleert de onderzoekende en ontwerpende houding van deze leerlingen. Die manier van leren hoeft niet als apart vak naast rekenen, taal en spelling te bestaan, het kan juist uitstekend met die vakken worden gecombineerd. Zo ontwikkelen kinderen doorlopend vaardigheden als creatief en kritisch denken, oplossingen bedenken, vragen stellen en samenwerken. Door op jonge leeftijd al in te spelen op de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen bereiden zij zich voor op wat de veranderende maatschappij van hen vraagt en hoe ze daar zelf aan kunnen bijdragen.

Ben jij er #klaarvoor?
Loop de W&T-checklist langs en ontdek waar jij staat. Met de campagne #klaarvoor laten we zien dat wetenschap & technologie minder ingewikkeld en tijdrovend is dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Om Gelderse leraren te inspireren vertellen juf Ilse, meester Sander, juf Margot en meester Simon hoe zij W&T in de klas aanpakken en wat het hen oplevert.