Werksessie Wetenschap & Techniek

‘Drones, Arduino, Bee-Bot, Scratch, 3D-printers…’ Het lijkt wel abracadabra! Hoe staat het met ‘elektriciteit, overbrenging, hefboomtechniek, spijkers en hamers’?

Techniek staat voor niets. We kunnen in deze maatschappij niet meer om techniek en technologie heen. Peuters ‘swipen’ al met hun vinger over een tijdschrift heen. Daartegenover staat dat er steeds minder jonge mensen worden opgeleid voor technische beroepen als timmerman en automonteur.

Zie jij ook het belang van Wetenschap en Techniek in het onderwijs? Maar mis je tijd, materiaal en expertise om dit in je basisonderwijsprogramma aan te bieden? Of zou je hier nog een verdiepingsslag in willen slaan?


Kom dan, samen met de Wetenschap en Techniek-experts van het Junior Technovium, mee ontwerpen en ontwikkelen op woensdag 24 januari!

Doel:
• Onderwijsprofessionals uit het PO, experts van het Junior Technovium en betrokkenen uit de educatieve infrastructuur ontwerpen in één middag in groepen verschillende onderwijs- leerarrangementen die eenvoudig ingezet kunnen worden in het basisonderwijs.
• Deze zijn gericht op Wetenschap en Techniek (W&T) en beroepsoriëntatie in de technische sector. Het Junior Technovium krijgt een rol in deze arrangementen. Er wordt deze middag gewerkt met het creatieve ontwerpproces ‘Design Thinking’.
• Leerlingen maken in deze leerarrangementen kennis met of verdiepen hun kennis over W&T, inclusief onderzoekend en ontdekkend leren; kunnen hun talenten op technisch en technologisch gebied ontdekken en maken kennis met de verschillende beroepen en mogelijk- heden gericht op de technische sector.
• Het Junior Technovium krijgt meer zicht op de vraag van het onderwijs, het onderwijs krijgt meer zicht op het aanbod van het Junior Technovium en de samenwerking wordt versterkt.

Aanmelden
Aanmelding graag vóór 19 januari 2018 Tijd: 15.00 – 17.00 uur Heyendaalseweg 98, Nijmegen versturen naar info@kwtg.nl o.v.v. Aanmelding werksessie W&T op 24 januari

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 24 jan 2018
Tijd - 15:00 - 17:00

Locatie
Junior Technovium Nijmegen
Heyendaalseweg 98
Nijmegen