Groep 7-leerlingen na Tech-event nóg enthousiaster over techniek

Eén druk op de knop van wethouder Mariëlle Broekman en het Tech-event op het Corlaer College in Nijkerk is geopend. Op 30 november ontving de middelbare school zo’n 420 groep 7-leerlingen die stonden te springen om aan de slag te gaan met alle activiteiten rond het thema Wetenschap en Techniek. Maar niet voordat onder leiding van Zapp-presentatrice Saskia Weerstand de jongens het tegen de meisjes opnamen. Omdat de meiden volgens de jury net iets beter samenwerkten, mogen zij zich de winnaar noemen.

Tijdens het event, dat is opgesplitst in een ochtend en een middagvariant, volgen leerlingen techniekworkshops, bezoeken ze de OTIB Technobiel en verwonderen ze zich op de interactieve bedrijvenmarkt waar bedrijven en instellingen hen actief kennis laten maken met technologische ontwikkelingen zoals 3D printen, VR, AR en robotisering.

Doel van het Tech-event is kinderen enthousiast maken voor Wetenschap en Techniek. “Want we hebben ze in deze sector straks keihard nodig”, aldus Bert Hazeleger (Afdelingsleider Techniek van het Corlaer College). Aan alle blije gezichten te zien is dat ruimschoots gelukt.