Waarom wetenschap- en technologieonderwijs?

Wetenschap- en technologieonderwijs stimuleert de onderzoekende en ontwerpende houding van leerlingen. Die manier van leren hoeft niet als apart vak naast rekenen, taal en spelling te bestaan, het kan juist uitstekend met die vakken worden gecombineerd. Zo ontwikkelen kinderen doorlopend 21e eeuwse vaardigheden als creatief en kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken. Door op jonge leeftijd al in te spelen op de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen bereiden zij zich voor op wat de veranderende maatschappij van hen vraagt.

De voordelen van wetenschap en technologie in het onderwijs:
• Wetenschap en technologie stimuleert de onderzoekende en ontwerpende houding van kinderen en de intrinsieke motivatie om te leren.
• Wetenschap en technologie voegt een betekenisvolle context toe aan het leren van basisvaardigheden als rekenen, taal en spelling.
• Wetenschap en technologie biedt zowel uitdaging voor meer- en hoogbegaafde als praktisch ingestelde leerlingen. Kinderen met verschillende soorten talenten en niveaus worden uitgedaagd samen te werken en van elkaar te leren.