Nieuwe leerlijnen techniek in Ermelo

Jong geleerd is oud gedaan. Dit spreekwoord geldt zeker als het gaat om duurzaamheid en techniek. Daarom hebben de gemeente Ermelo en de provincie Gelderland in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen en museum Het Pakhuis voor alle basisscholen in Ermelo twee leerlijnen techniek ontwikkeld: Techniek, Talent & Energie en Duurzaam Ermelo. De uitrol van de leerlijnen fungeert als pilot voor heel Gelderland.

Op 16 mei gaf burgemeester André Baars het officiële startschot. De samenwerking tussen alle deelnemende partijen werd symbolisch vormgegeven aan de hand van een duurzame estafette. Met de nieuwe leerlijnen helpen de organisaties het primair onderwijs om structureel en praktisch met duurzaamheid en techniek aan de slag te gaan. Het KWTG denkt mee over de inhoud van de leerlijnen en ondersteunt de projectgroep waar mogelijk.