InScience schoolvoorstellingen – wetenschap in beeld

De inschrijving voor de schoolvoorstellingen van InScience – internationaal filmfestival Nijmegen is geopend! InScience combineert filmeducatie met onderzoekend leren. Leerlingen van groep 6 t/m 8 zien een film of een programma met meerdere korte films in filmhuis LUX in Nijmegen, Focus in Arnhem, de Gruitpoort in Doetinchem of het Heerenstraattheater in Wageningen. De films hebben altijd een wetenschappelijk thema en er wordt een wetenschapper uitgenodigd om het thema van de film context te geven, verder uit te diepen, te bekritiseren en toe te lichten. Ook is er ruimte voor kinderen om vragen te stellen aan de aanwezige expert.

Met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal, dat samen met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit wordt opgesteld, gaan de leerlingen aan de slag met onderzoekend leren. Leerlingen gebruiken hierbij het thema van de filmvertoning om onderzoek te doen en gebruiken zo hun nieuwsgierigheid als startpunt voor een zeer leerzame ervaring.

Meer informatie over het filmprogramma is te vinden op de website van InScience: https://www.insciencefestival.nl/nl/primair-onderwijs/. Daar staat ook een aanmeldformulier. De schoolvoorstellingen worden van 5 t/m 8 november georganiseerd, in overleg zijn andere data beschikbaar.