Alle Scholen Verzamelen

Tijdens Alle Scholen Verzamelen zijn groep 7 en 8 echte onderzoekers! Samen met andere basisschoolleerlingen door heel Nederland verzamelen leerlingen data, die gebruikt worden bij een groot onderzoek. Dit jaar gaan we aan de slag met het onderwerp waterkwaliteit.

Editie 2021: Citizen Science over waterkwaliteit
Door heel Nederland gaan kinderen uit groep 7 en 8 op vrijdag 28 mei 2021 rivieren, kanalen, beekjes en sloten onderzoeken. Op deze manier kunnen we zien hoe het gaat met de gezondheid van ons water. Een gezonde rivier is namelijk het resultaat van een gezonde leefomgeving. Hoe beter het met onze rivieren gaat, hoe beter het met de natuur en omwonenden rond de rivier gaat. Samen zetten we ons in voor gezonde rivieren! Helpt jouw klas mee met dit onderzoek?

Doe je mee, dan ontvang je als school:

– Een interactief webinar van wetenschapper Li An Phoa voor de leerkracht en voor de leerlingen
– Een onderzoekskit voor de leerlingen met meetinstrumenten voor ecologische en chemische metingen die gedaan kunnen worden bij een rivier, beekje of sloot in de buurt van de school
– Lesboekjes voor de leerlingen
– Lesinstructie voor de leerkracht

Meedoen aan Alle Scholen Verzamelen! 2021 is geheel gratis. Echter, vragen we de school wel om een aantal samples uit de onderzoekskit terug te sturen naar het lab, zodat de wetenschappers deze kunnen analyseren. De verzendkosten hiervan zijn voor de school.

Lees hier meer informatie en schrijf je in.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 28 mei 2021
Tijd - Hele dag