Collegetour met André Kuipers

Als ambassadeur van het Techniekpact heeft astronaut André Kuipers een missie: zoveel mogelijk jongeren interesseren voor wetenschap en techniek! Dat gaat hem lukken, want de ruimte spreekt enorm tot de verbeelding en roept tegelijkertijd veel vragen op. Zo ook bij de leerlingen van groep 7 van OBS Montferland. Zij vragen zich af: Stoot je door gewichtloosheid niet heel vaak je hoofd? Hoe voelt het als je zweeft? Hoe blijft zuurstof hangen in een ruimteschip?

Op vrijdag 2 februari komt André Kuipers naar Iselinge Hogeschool Doetinchem om onder andere dit soort vragen te beantwoorden. Groep 7-leerlingen uit de Achterhoek zijn inmiddels uitgenodigd voor deze collegetour. Tijdens het ochtendprogramma krijgen kinderen de kans om zelf vragen te stellen aan de astronaut. De middag staat in het teken van zelf doen. De leerlingen zullen via coole proefjes en workshops zelf ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is. Voor de aanwezige volwassenen is er een apart programma.

Na afloop gaan we op de scholen zelf aan de slag: in de klas, in het technieklokaal en bij bedrijven. De vragen van de leerlingen rondom ruimtevaart zijn in het verdere ontwerp en experiment leidend.

Het KWTG organiseert deze collegetour en opvolgende activiteiten met POA en Iselinge, in samenwerking met het Techniekpact en Platform Bèta techniek.

Dit evenement is alleen op uitnodiging toegankelijk.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 02 feb 2018
Tijd - Hele dag

Locatie
Hogeschool Iselinge
Bachlaan 11
Doetinchem