Denk, praat en doe mee – Wetenschap & technologie op Gelderse basisscholen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen de wereld om zich heen ontdekken. Een wereld waarin techniek en technologie een steeds grotere rol in nemen. Daarom is het belangrijk dat wetenschap & technologie (W&T) een vaste plek hebben in het primair onderwijs.

De provincie Gelderland wil zich graag committeren aan de doelstelling om 10 op de 10 leerlingen in het primair onderwijs met W&T in aanraking te laten komen en voert daarom het traject Wetenschap & technologie op Gelderse basisscholen uit. Doel van het traject is te komen tot een gezamenlijke, eenduidige en vooral ook een passende aanpak voor de implementatie van W&T in het primair onderwijs. Vooral omdat alle scholen andere behoeften hebben, zijn we benieuwd wat er nodig is om iedereen een stap verder te helpen. Daarvoor hebben we u nodig!

Op 29 mei wordt daarom een ‘Denk, praat en doe mee – sessie’ gehouden. Van 15.00 tot 17.00 staan bij OBS De Buut in Nijmegen twee zaken centraal:

1. We informeren je over het traject.
2. We zijn benieuwd naar jouw input en visie en gaan graag met je in gesprek. Denk aan vragen als: Wat is er nodig om W&T (nog) meer op de kaart te zetten in de Gelderse basisscholen? Welke behoeften zijn er? Welke activiteiten, ondersteuning en ruimte is er nodig om de huidige situatie te versnellen en versterken? En welke mogelijkheden zie je voor het bundelen van krachten in de provincie?

Bekijk voor meer informatie over het traject de factsheet.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die graag geïnformeerd wil worden en input wil geven. Voel je vrij om deze uitnodiging binnen je netwerk door te sturen.

Aanmelden
Aanmelden kan t/m 22 mei via deze link. Meer informatie over het programma ontvang je een week voorafgaand aan de bijeenkomst.

Meer weten?
Wil je meer weten over het belang van W&T in het primair onderwijs en de rol van de provincie Gelderland hierin? Lees dan het interview met Brigitte Willemsen van de provincie Gelderland en Sylvia Veltmaat, CVB van scholengemeenschap DeBasisFluvius en lid van de KWTG-regiegroep.

Voor vragen en opmerkingen over de ‘Denk, praat en doe mee – sessie’ kun je contact opnemen met Edith Hilbink (Sr. Projectleider Platform Talent voor Technologie): e.hilbink@ptvt.nl.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 29 mei 2019
Tijd - 15:00 - 17:00

Locatie
OBS De Buut
Hugo de Grootstraat 41
Nijmegen