Introductiesessie ‘Basisscholen en bedrijven werken samen aan techniek’

Wist jij dat kinderen al tussen de 7 en 14 jaar kiezen binnen welk gebied hun toekomstige carrièremogelijkheden liggen? Dat ze daarbij beroepen afwijzen die eigenlijk prima bij hen passen, omdat ze daar geen beeld van hebben? En dat dit met name geldt voor technische beroepen?

In ons onderwijs geven we kinderen met W&T de kans om hun talenten en interesses te ontdekken. We sluiten aan bij de nieuwsgierige en ontdekkende houding die kinderen van nature hebben. Daarmee dagen we ze uit en stimuleren we ze om hun potentie binnen zoveel mogelijk verschillende domeinen te ontwikkelen.

Om kinderen al op jonge leeftijd met verschillende technische beroepen kennis te laten maken, is het belangrijk om binnen W&T-onderwijs ook met en van technische bedrijven te leren. Jet-Net & TechNet en het KWTG helpen je daarbij.

Wat gaan we doen?
Jet-Net & TechNet en het KWTG organiseren op 1 december 2020 van 15.00 – 16.30 uur de online meet-up ‘Basisscholen en bedrijven werken samen aan techniek’.

Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Basisscholen, technische bedrijven, Jet-Net & TechNet en het KWTG stellen zich voor en maken samen een start om wetenschap- en technologie in het onderwijs een boost te geven. We gaan daarbij uit van de vraag van de school en haar leerlingen, omdat uit onderzoek blijkt dat inbedding in het onderwijscurriculum een voorwaarde is om bij kinderen een positieve houding ten opzichte van techniek en technologie te ontwikkelen.

Programma
• 14.45 uur: Digitale inloop
• 15.00 uur: Kennismaken en welkom door Jacqueline Goedhart (projectleider KWTG) en Marike van Wezenberg (regio-coördinator Jet-Net & TechNet)
Introductiesessie samenwerking basisschool en bedrijf door Sabien Bouwmeester (trainer). Tijdens deze interactieve sessie doe je inspiratie op over mogelijke vormen van samenwerken. Je ontdekt het belang van beroepsoriëntatie, contextrijk onderwijs en effectief samenwerken. Ook zoomen we in op ieders wensen en behoefte. Zo fungeert deze sessie als opmaat richting een effectieve en duurzame samenwerking tussen scholen en bedrijven.

-> Benieuwd wat je als bedrijf voor een school kan betekenen? Bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek aansluitend bij een thema voor onderzoekend leren. 

-> Benieuwd naar welke leraren erbij zijn? Een van hen is Margot Hendriksen. Ze geeft met veel enthousiasme W&T en is benieuwd hoe ze het bedrijfsleven erbij kan betrekken. Lees haar verhaal.

• Hoe nu verder?
• 16.30 uur: Afsluiting

Voor wie?
Technische bedrijven die graag de samenwerking met het basisonderwijs willen verkennen en leerkrachten, schoolleiders en W&T-coördinatoren uit het basisonderwijs.

Aanmelden
Meld je aan via deze link. 

Deelname is gratis.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Marike (06-24739700).

 

We zien je graag 1 december.

Hartelijke groet,

Jacqueline Goedhart en Marike van Wezenberg

 

P.S. Meer over dit onderwerp lezen? Download hier de handreiking ‘Samenwerken met het (regionale) bedrijfsleven bij w&t onderwijs [7 tips]

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 01 dec 2020
Tijd - 15:00 - 16:30