Regiofinale FIRST® LEGO® League Challenge

De FIRST® LEGO® League Challenge (FLL®) is een wereldwijd spektakel. Ruim 250.000 jongeren van 9 tot en met 15 jaar worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

De RePLAY Challenge
Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Dit jaar zullen de deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om te onderzoeken hoe toekomstige speelplekken eruit kunnen zien: de RePLAY Challenge. Overal om ons heen zijn er mogelijkheden om te spelen. De uitdaging is om verschillende ruimtes – van open velden tot lege parkeerplaatsen – te veranderen in speelmogelijkheden. Welke activiteiten kunnen we daar creëren? Hoe zorgen we ervoor dat onze spellen en activiteiten leuk en toegankelijk zijn voor alle betrokkenen?

Bouwen en programmeren
Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Meedoen?
Neem jij deel aan de FIRST® LEGO® League Challenge? Dan kun je uitkijken naar een spannende uitdaging in de wereld van sport, spel en fitness – bewegen, samenwerken, competitie en plezier. Tijdens de regiofinale voor Arnhem en Nijmegen in januari nemen leerlingen het op tegen teams van andere scholen. De winnaar van de regiofinale gaat door naar de BENELUX-finale en misschien wel naar Amerika.

Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 01 jan 2021 - 31 jan 2021
Tijd - 00:00