W&T-feest voor basisschoolleerkrachten

Start jouw school met W&T of is jouw school al goed bezig met W&T? TechniekTalent.nu viert in juni dat de TechniekTrofee* vijf jaar bestaat en nodigt basisschoolleerkrachten uit om dit W&T-feest samen te vieren.

Ben jij leerkracht of directeur in het basisonderwijs? We trakteren je graag op een flinke dosis inspiratie en interessante nieuwe inzichten. Het feestprogramma, onder leiding van wetenschapsjournalist en televisiepresentator Diederik Jekel, staat volledig in het teken van het thema ‘zin en onzin van onderzoekend en ontwerpend leren op de basisschool’:

  • In een gesproken column vraagt Johannes Visser (correspondent Onderwijs bij De Correspondent) zich af welke rol de leerkracht heeft in het ‘ontdekkend leren’.
  • Sanne Dekker (neuropsycholoog en hoofd van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit) deelt haar – wetenschappelijke – inzichten over onderzoekend leren en laat zien hoe je onderzoekend leren vorm kan geven in de praktijk.

Maar geen tijd om achterover te leunen, want jij bent ook zélf onderdeel van een verrassend experiment. Diederik Jekel neemt ons letterlijk mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

Na een gezellige borrel en feestelijk buffet ga je naar huis met nieuwe kennis over wetenschap- en techniekonderwijs en een inspiratiemap vol goede lesideeën.

Het gehele programma vind je hier.

We nodigen alle leerkrachten in het primair onderwijs uit om zich aan te melden. Maar let op, er is maar beperkt plek!

Meld je hier aan voor het TechniekTrofeest

Het TechniekTrofeest is gratis en vindt plaats op woensdag 27 juni van 16.00 tot 19.30 uur in Het Oude Magazijn in Amersfoort.

Adres:
Soesterweg 310F
3812 BH Amersfoort

*De TechniekTrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag. In 2018 wordt de TechniekTrofee voor de vijfde maal georganiseerd.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 27 jun 2018
Tijd - 16:00 - 19:30

Locatie
Het Oude Magazijn
Soesterweg 310F
Amersfoort