WUR en CHE versterken samenwerking en stimuleren wetenschap en technologie in het basisonderwijs

Op woensdag 28 juni 2017 bekrachtigen de Wageningen University & Research (WUR) en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hun verdiepte samenwerking binnen het wetenschapsknooppunt. Het wetenschapsknooppunt gaat onderzoekend leren met kinderen ondersteunen in de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de CHE. De recent onderscheiden app TOOL voor basisscholenleerlingen speelt hierin een sleutelrol. Bij de ondertekening op de CHE doen kinderen een experiment met het maken van olifantentandpasta.

Met de samenwerking wordt ingespeeld op het groter belang van onderzoekend leren en wetenschap op de basisscholen. Leerkrachten staan elke dag voor de klas en vormen daarmee de sleutel in het enthousiasmeren van kinderen voor de wetenschap en technologie.

Lees hier het hele bericht