Bijeenkomst Maakonderwijs

Maakonderwijs met ict daagt leerlingen uit om ict geletterdheid, gebundeld aan creativiteit en innovatief handelen in te zetten om oplossingen voor problemen te bedenken, nieuwe dingen te ontwerpen en te leren met zowel hun handen als hun hoofd.

Ben jij nieuwsgierig wie jij bent als maker? En hoe jij je eigen Maakonderwijs met ict kan ontwikkelen? Wat dit vraagt aan vaardigheden? Wil je jouw leerlingen uitdagen om makers te worden? En weten hoe je met jouw leerlingen met Maakonderwijs met ict en Wetenschap en Techniek (W&T) aan de slag kan? Kom dan op woensdag 4 september van 13.00 tot 17.30 naar de iXspace in Arnhem!

Wat gaan we doen?
Uiteraard start je met maken zodat je een beeld krijgt wie jij bent als maker en wat je al kunt. Astrid Poot daagt je uit om te reflecteren op wat je zelf kunt, wilt en hoe je naar kinderen kan kijken. Ze neemt je mee in haar verhaal en het succes van maken: van lekker samen klooien tot ingrediënten voor een goed maakproject. Nu al inspiratie opdoen? Kijk hier voor haar manifest.

Vervolgens zetten we de stap naar het NRO onderzoek: hoe kun je maakonderwijs met ict op een goede manier in het W&T onderwijs integreren? Drie basisscholen vertellen hun verhaal.

Met deze beelden verzamel je je eigen maak vaardigheden: wat kun je al, wat heb je nog te leren? Tenslotte de vertaling naar je eigen onderwijspraktijk: hoe maak jij Maakonderwijs?

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 04 sep 2019
Tijd - Hele dag

Locatie
Han Pabo Arnhem
Ruitenberglaan 27
Arnhem