Webinar voor schoolleiders – Visie en beleid voor W&T

Jonge kinderen zijn fantastische onderzoekers. Hoe speel je daar met het onderwijs op jouw school zo goed mogelijk op in? Hoe ontsteek je het vuur in je leerlingen en wakker je hun talenten aan? Wetenschap en techniek biedt daarvoor veel aanknopingspunten, zeker wanneer het gebaseerd is op Onderzoekend & Ontwerpend leren. In november start weer een serie webinars speciaal voor schoolleiders om je hierin op weg te helpen. Stap voor stap. Van het ontwikkelen van een visie op W&T tot een vaste plek voor W&T in het onderwijsprogramma. Ook W&T-coördinatoren zijn van harte welkom.

Theorie en praktijk
In elk webinar van een uur belicht een wetenschapper de theorie, waarna een ervaringsdeskundige dat met een eigen praktijkvoorbeeld illustreert.

Webinar 1: Visie en beleid voor W&T, dinsdag 19 november 2019, 9.00-10.00 uur
Dit webinar zoomt in op het belang van het hebben van een visie: waarom wil jouw school W&T-onderwijs aanbieden? Wat betekent dat voor de leerlingen en voor leerkrachten? Wat versta je onder wetenschap en techniek en welke invulling past bij jullie school en team? En: hoe zet je de stap van ‘dromen’ (visie) naar ‘doen’ (beleid)? Lees hier meer over de sprekers van het eerste webinar.

Doe mee
De webinars vormen één geheel, maar zijn ook los van elkaar te volgen. Deelname aan de webinars is kosteloos en laagdrempelig: je logt gewoon in op je eigen computer, vanaf je eigen werkplek. Je kunt je vragen direct stellen en na afloop krijg je de materialen en links die tijdens de webinar zijn besproken, per mail toegestuurd. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website: www.jet-net.nl/webinar

Lees hier meer over webinar 2 en webinar 3.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 19 nov 2019
Tijd - 09:00 - 10:00