Workshopmiddag voor leerkrachten

Praktische kennis en verdieping voor begeleiding van leerlingen bij de Techniekwedstrijd-opdracht
De opdrachten voor de Techniekwedstrijd hebben het karakter van ontwerp-opdrachten. Dat wil zeggen dat de eigen ideeën van de leerlingen de ruimte krijgen. Voordat er iets gemaakt wordt met materiaal, zijn de leerlingen dan ook druk met brainstormen en overleggen, tekenen en vergelijken. Op verschillende momenten moeten er knopen worden doorgehakt; keuzes gemaakt.
Het eindproduct dat wordt gepresenteerd en tentoongesteld tijdens de slotmanifestatie, is het resultaat van een intensief proces van creëren en samenwerken waarbij elke leerling zijn en haar talenten inzet.

Dit proces is ontzettend boeiend en leerzaam voor de leerlingen. Om als leerkracht dit proces nog beter te kunnen begeleiden en er een hoger leerrendement uit te halen voor de leerlingen, komt kennis over de didactiek van Ontwerpend Leren goed van pas.

Daarnaast hebben verschillende leerkrachten en ook leerlingen bij de evaluatie aangegeven behoefte te hebben aan extra technische kennis, met name voor het in beweging brengen van gebouwde voorwerpen en het toepassen van verlichting. Voor het thema 2017 ‘Bouw je eigen Pretpark, Speeltuin of Kermisattractie’ komt deze kennis zeker van pas.

Wij bieden daarom in samenwerking met KWTG: Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland, een studiemiddag aan met twee workshops die je beide volgt:

a. Ontwerpend Leren door Albert Oving
Naast de ontwerpcyclus met de verschillende fasen is er aandacht voor de accenten in de begeleiding van de leerlingen en voor het herkennen van (het niveau van) de vaardigheden die de leerlingen laten zien.

b. Licht en Beweging door werkgroep-leden van de Techniekwedstrijd
Aan de slag met verschillende overbrengingen van energie; zelf uitproberen en ontdekken onder begeleiding van de werkgroep leden van de Techniekwedstrijd
Na deze workshops ben je ongetwijfeld enthousiast en extra goed toegerust voor de begeleiding van je leerlingen. De kosten van deze workshopmiddag worden door subsidie van KWTG gedekt.

Aanmelden Workshopmiddag en Coaching on the job
Als vervolg op de workshop ‘Ontwerpend Leren’ is er ‘Coaching on the job’ beschikbaar voor leerkrachten die het prettig vinden om feedback te krijgen op hun werkwijze met de leerlingen in de klas, zodat zij met tips en tops nog verder kunnen leren. Dit kost je nagenoeg geen extra tijd, omdat de begeleiding plaats vindt tijdens de les die je geeft. Wie hier interesse in heeft, mag dit direct bij aanmelding voor de workshop of tijdens de workshopmiddag aangeven. Het budget hiervoor is beperkt, dus hoe eerder je je hiervoor aanmeldt, hoe beter.

Voor vragen en aanmelden welkom bij: Wilma de Wolf, wilma.dewolf@btechs.nl, 06 278 32 611

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 29 mrt 2017
Tijd - 13:30 - 17:30

Locatie
Bouwmensen Rivierengebied
Poppenbouwing 3
Geldermalsen